This domain name is for sale

Domain name gamzigrad.com is for sale.

Gamzigrad.com is available at Go Daddy as a premium domain name. It is top listed and ranked in Google and other search engines.

For more information visit Go Daddy or call (480) 366-3343.

Računarskim algoritmom generisan lavirint mozaika

python-logo.jpg Lavirint Romulijane, najpoznatiji motiv sa mozaika poda carske palate u Gamzigradu, generisan algoritamski u programskom jeziku Python.

22. 11. 2014. | www.cybermancy.net

Senzacionalno otkriće u Gamzigradu

Međunarodna arheološka ekipa otkrila je na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana u Gamzigradu kod Zaječara skulpturu u mermeru, za koju se pretpostavlja da je trački konjanik, figura koja predstavlja mitološkog posrednika između sveta živih i zagrobnog sveta.

22. 07. 2010. | Press

Lepota bez zaštite

Dnevne novine Politika Od deset kulturnih dobara. koja su dospela na Uneskovu listu vrednog nasleđa, čak osam su srednjovekovni manastiri, od kojih su četiri na Kosovu i Metohiji. Kako očuvati i uspešnije predstaviti i druge naše vredne spomenike, arheološka nalazišta, građevine…

01. 05. 2010. | Politika

Nemačka pomoć Romulijani

Nemačka vlada pomoći će restauraciju i konzervaciju istočne kapije arheološkog nalazišta Feliks Romulijana kod Zaječara sa više od devet miliona dinara (oko 100.000 evra), saopštilo je 17. jula Ministarstvo kulture Srbije.

18. 07. 2009. | SEEcult.org

Gamzigrad na Dunavskoj poslovnoj berzi

Na Dunavskoj poslovnoj berzi, koja će se održati u Beču od 25. do 27. januara, našu zemlju će predstavljati Turistička organizacija Srbije (TOS), koja će učesnike upoznati sa već poznatim, ali i novim destinacijama, kao što su Viminacijum, Gamzigrad i Smederevo.

25. 01. 2009. | economy.rs

Car Galerije nije bio čuvar stoke

blic.gif U svetskim arheološkim krugovima do juče se smatralo da je vreme epohalnih otkrića za nama. Međutim, poslednja reč tehnike (geofizička i geomagnetska prospekcija, ili snimanje pod zemljom) dovodi do neočekivanih nalaza.

29. 11. 2008. | Blic

Sva čuda u Romulijani

Dnevne novine Politika U gamzigradskoj carskoj palati, u izboru Politikinog Magazina, predstavljeno sedam srpskih čuda prirode i graditeljstva.

25. 10. 2008. | Politika

Gamzigrad u izboru "Čuda Srbije"

U okviru arheološkog kompleksa Feliks Romulijana u Zaječaru danas će biti proglašen pobednik akcije "Sedam prirodnih i kulturnih čuda Srbije" u prisustvu ministra kulture Republike Srbije Nebojše Bradića, najavilo je resorno ministarstvo.

18. 10. 2008. | Građanski list

Kulturni, sportski, etno i kongresni turizam

Turistička organizacija Srbije najavila je da će na Sajmu turizma, koji sutra počinje u Novom Sadu, predstaviti na svom štandu ponudu kulturnog, sportskog, etno i kongresnog turizma Srbije.

09. 10. 2008. | Tanjug

Feliks Romulijana otkriva tajne

Tim srpskih arheologa i kolega sa frankfurtskog arheološkog instituta otkrio više od petnaest novih objekata Feliks Romulijana.

12. 08. 2008. | B92
2 3